fbpx

LA NOVACARTA

La carta de plats del Bahari és concisa i clara. No confon. La conformen tres apartats: els plats per començar, els plats per continuar i els plats per acabar.

Entre els plats per començar, els podem avançar que hi haurà, entre d’altres, una Croqueta gegant per llepar-shi els dits, un Confit dànec a la manera d’una tradicional rillette, una deliciosa Royal de foie gras,  un Tàrtar de peix o de carn del dia o una Fregitel·la de marisc i peix petit amb maionesa de cítrics.

Entre els plats per continuar, hi trobaran, entre d’altres,  un Bacallà confitat amb pil-pil de bergamota, el Salmó fresc amb una fondue i un cruixent de porros, el Secret de porc ibèric amb albergínies, una Hamburguesa de traca i mocador” feta a casa, cuita a la brasa, acompanyada d’una escalopa de foie-gras, formatge tendre de cabra, amanida i patates roses o dos arrossos,  una paella de peix i una de verdures i carn.

En l’apartat de plats per acabar  -entre d’altres postres-  el Mil fulls amb poma caramel·litzada fet a casa, el Pastís de xocolata aromatitzat amb whisky Bourbon o dos postres molt especials per a nosaltres com son el Merengue de maduixes, en homenatge a Calella i un deliciós Pastís de formatge, en record de la tieta Conxita.

La carta els proposa una culinària pensada per agradar a partir del sentit més comú, plats sense cap propòsit de luxe o pretensió, que s’allunyen de rareses i vel·leïtats prescindibles, en els que modèstia i exquisidesa hi son perfectament compatibles. Cada plat  -subtilment singular i elaborat amb uns productes i un enginy sàviament pensat- vol ser, individualment, com una mena d’ especialitat. El resultat, naturalment, és una proposta captivant i absolutament comprensible, una cuina perceptible, feta de matisos i sensatesa, serenament actual, tendre i xocant, una proposta de sabors nets, plaents i gustosos que  harmonitza  elementalitat i delicadesa,  i obeeix fidelment  al missatge que el nostre cuiner vol transmetre. No hi ha només enginy, hi hem posat també molta il·lusió. El somni hi és permanent.

En suma, el que els proposem és una cuina comprensible, atraient i culturalment  diversa,  una cuina eloqüent que no exigeix saviesa ni requereix massa raonaments per gaudir-la.

Una cuina, en definitiva, que només reclama un xic d’afecte i curiositat per fruir-la plaentment, que els transmetrà emoció, que respira tendresa i posseeix, ensems, un clar desig de llibertat.