fbpx

NOVA ETAPA, NOU CUINER!

En Luis Alejandro Arocha arribà a Catalunya ja fa uns anys amb el propòsit de conèixer la cuina catalana i prosseguir  la seva formació com a cuiner. Va fer un màster en cuina a l’Escola d’Hostaleria de Sant Pol de Mar, pràctiques al Celler de Can Roca al costat d’en Joan Roca i va estar mig any al restaurant Sant Pau amb la Carme Ruscalleda. També ha treballat com a cuiner a França i als EEUU.  Està casat i just fa unes setmanes ha sigut pare d’un nen. Vam conèixer en Luis fa mig any. Ell és el nou cuiner del Bahari.

En Luis domina els cànons més elementals de la cuina. Davant els fogons treballa amb extrem mirament. Prioritza els sabors purs, les elaboracions simples  i, tot i ser força jove,  no el captiven les rareses ni la extravagància. La seva és una cuina de gustos concordants i sentit comú. Savi artesà del gust, en Luis és un cuiner absolutament genuí i reservat, reflexiu i meticulós.

El deleix el que fa i gaudeix cuinant. La seva cuina ha assolit una absoluta maduresa.  Llest i despert, d’ ulls vius  -tan vius que ho capten tot-  ha acceptat el desafiament de fer del Bahari un lloc apreciat i entranyable, que se’l tingui present per una cuina honesta, saborosa i lluïda.

En la seva cuina harmonitzen idees i emocions d’una manera gens forçada, absolutament natural. La serena espontaneïtat dels seus plats, coexisteix  amb aquella impressió que sempre ocasiona la cuina ben elaborada.  Ens referim a una cuina rica en sabors, sòlida i gens eixelebrada, que evidencia  els referents culinaris d’aquest bon cuiner.

Obrirem el dissabte 24 de març. En aquesta nova etapa canviaran cosetes al Bahari però la novetat  més evident serà, sens dubte, a la cuina. Ja fa dies que amb en Luis estem preparant  la nova carta de plats amb il·lusió.  Estem segurs que el que farem els complaurà d’allò més.

Pressentim que el millor del Bahari està per venir.  Mentrestant, els fogons ja han començat a fumejar…